Bezlepková buchta

27.06.2009 20:16
Ahoj, 
na Kašíkovic žádost posílám recept na výbornou dětskou buchtičku - bezlepkovou, bezvaječnou, jen tím pádem trochu drolivou. Takže doporučuji konzumovat spíše lžičkou.

Třešňový koláč s pudingovým přelivem

1 hrnek rýžové mouky 
1 hrnek jáhlové mouky
(možno nahradit 2 hrnky jakékoli mouky, v případě lepkové (pšeničné, špaldové..) bude buchta držet lépe pohromadě
1 hrnek mléka 
(možno nahradit namíchaným sunarem)
1 lžíce vajahitu a troška vody
(možno nahradit 1 vejcem)
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů (mají ve zdravé výživě)

smíchat a vylít do dortové formy

asi 3 hrstě vypeckovaných třešní na to naházet a dát péct na 200 stupňů na 30 min

na přeliv
uvařit 1 bio vanilkový puding nebo 40g kukuřičného škrobu (tzv. maizeny) ve vodě, přidat
špetka kurkumy na obarvení na žluto
pár kapek citronu na okyselení 
rýžový sirup, med či javorový sirup na oslazení

nalít to na upečenou buchtu a nechat zatuhnout

MŇAM MŇAM - Kvítek mlaskal až za ušima
An.