Bezlepková buchta
27.06.2009 20:16
Ahoj, na Kašíkovic žádost posílám recept na výbornou dětskou buchtičku - bezlepkovou, bezvaječnou, jen tím pádem trochu drolivou. Takže doporučuji konzumovat spíše lžičkou. Třešňový koláč s pudingovým přelivem 1 hrnek rýžové mouky 1 hrnek jáhlové mouky (možno nahradit 2 hrnky jakékoli mouky, v případě lepkové (pšeničné, špaldové..) bude buchta držet lépe pohromadě 1 hrnek mléka (možno nahradit namíchaným sunarem) 1 lžíce vajahitu a troška vody (možno nahradit 1 vejcem) 1/2 hrnku třtinového cukru 1/2 hrnku oleje 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů (mají ve zdravé výživě) smíchat a vylít do dortové formy asi 3 hrstě vypeckovaných třešní na to naházet a dát péct na 200 stupňů na 30 min na přeliv uvařit 1 bio vanilkový puding nebo 40g kukuřičného škrobu (tzv. maizeny) ve vodě, přidat špetka kurkumy na obarvení na žluto pár kapek citronu na okyselení rýžový sirup, med či javorový sirup na oslazení nalít to na upečenou buchtu a nechat zatuhnout MŇAM MŇAM - Kvítek mlaskal až za ušima An.